Uncategorized

Popup Venue ontvangt officieel Covid veiligheidslabel

todayjuli 2, 2020 235

Background

Vandaag, 1 juli 2020, op de eerste dag dat het mogelijk was, is Popup Venue met haar Coronaproof totaaloplossing voor evenementen beloond met een officieel, door de Vlaamse overheid erkend Covid veiligheidslabel. Uiteraard delen we deze erkenning met trots. In dit bericht leggen we uit waarom we een Vlaamse erkenning hebben, wat deze erkenning toetst en wat de waarde van het certificaat is leggen we in deze bijdrage uit.

Waarom een Vlaams Covid veiligheidslabel?

In Nederland is er nog geen overheidsinstanties waar evenementorganisaties erkenning voor hun evenement kunnen vragen. In België is men op dit moment verder. Daar is het vanaf 1 juli 2020 mogelijk (en voor een vergunningaanvraag zelfs verplicht) om een risk assessment voor een te organiseren evenement te laten uitvoeren. Dit was voor Popup Venue de ultieme gelegenheid om haar claim dat de Popup Venue en Popup Skybox een Coronaproof totaaloplossing bieden voor de organisatie van evenementen officieel te laten toetsen. Wij hebben dan ook direct op 1 juli het risk assessment uitgevoerd conform de werkwijze van de Popup Venue. Zonder één aanbeveling voor verbetering ontvingen wij na uitgebreide toetsing het officiële Covid-veiligheidslabel voor evenementen in de Popup Skybox en/of Popup Venue.

Wat toetst het Risk Assessment voor het Vlaamse Covid Veiligheidslabel?

Het Risk Assessment bestaat uit 20 vragen met onderliggende deelvragen. In die 20 vragen wordt het hele proces van het evenement, inclusief opbouw, transport, bezoekersstromen, horeca en afbouw onder de loep genomen. Op basis van het assessment wordt een van 3 kwalificaties gegeven: groen (het evenement voldoet aan de criteria voor het Covid Veiligheidslabel), oranje (er zijn verbeterpunten welke uitgevoerd moeten worden) en rood (het evenement kan conform de geldende Corona-regelgeving geen doorgang vinden). Popup Venue ontving in één toetsing het Covid Veiligheidslabel zonder suggesties voor verbetering. Deze erkenning ziet u hieronder.

Popup Venue ontvangt officieel Covid Veiligheidslabel
Popup venue en Popup Skybox ontvangen officieel Covid Veiligheidslabel van Vlaamse overheid.

Concreet is getoetst op de volgende aspecten:

  • Omvang evenementlocatie;
  • Aard en inrichting evenementlocatie;
  • Transport van personeel en bezoekers;
  • verstrekking van voeding en drank;
  • het programma;
  • doelgroep en duur van het evenement;
  • registratie en interactie van bezoekers en communicatie in geval van besmetting;
  • hygiënische maatregelen en ontsmettingsmogelijkheden;
  • COVID-signalisatie, compartimentering en crowdmanagement;

Op al deze punten heeft de Popup Venue en Popup Skybox dus een Covid Veiligheidslabel ontvangen. Vraag is nu wat de waarde van deze erkenning is.

Wat betekent de toekenning van het Covid Veiligheidslabel in de praktijk?

Organisatoren van evenementen worden aangemoedigd zo’n Risk Assessment uit te voeren voor niet vergunningplichtige evenementen. Dit ter zekerstelling van de veiligheid van de organisatie en bezoekers van een evenement.

Wanneer een evenement wel vergunningplichtig is stelt de Vlaamse overheid dat een Risk Assessment met Covid Veiligheidslabel als verplichte bijlage bij de aanvraag moet worden gevoegd. Ook moeten, wanneer eerst een oordeel ‘oranje’ is afgegeven, de doorgevoerde verbetermaatregelen worden bijgevoegd.

Het document heeft dan ook een belangrijke waarde bij de organisatie van evenementen en we zijn dan ook trots dat de Popup Venue en Popup Skybox deze erkenning in één keer mochten ontvangen. Aangezien in het rapport onze interne procedures worden getoetst kunnen we het rapport niet als geheel openbaar ter inzage aanbieden. Uiteraard leggen wij het rapport wel graag ter inzage voor aan kandidaat-huurders in een persoonlijk gesprek. Uiteraard vertellen we u wel graag meer over de wijze waarop wij ‘Coronaproof’ ook voor uw evenement(en) in de praktijk brengen.

Heeft u vragen over ons Covid Veiligheidslabel of wilt u de Popup Venue en/of Popup Skybox inzetten voor uw bedrijfsevenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Written by: Team Popupvenue

Rate it

Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven over acties en nieuws over onze Popup Venue?
Ja, schrijf mij in
close-image